Cestoviny s plodmi mora a cesnakom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny
2
PL
olivový olej
3
strúčiky
cesnaku
4
PL
suché biele víno
250
g
paradajka
2
balíčky
plody mora
3
PL
plnotučná smotana
25
g
petržlenová vňať
postup
1.
Vo vriacej osolenej vode uvaríme cestovinu al dente alebo podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať.
2.
Medzitým ako sa cestoviny varia pripravíme si plody mora. V panvici rozpálimeolej, pridáme prelisovaný cesnak a víno (môže byť aj vermút). Na miernom ohni varíme približne 1 minútu a vmiešame nadrobno nakrájané paradajky. Po chvíli vmiešame plody mora. Znovu necháme zmes mierne zovrieť a po približne 6 minútach prilejeme smotanu. Zmes dochutíme soľou, korením a prehrejeme.
3.
Cestoviny prelejeme omáčkou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a jemne zmiešame. Podávam ihneď.
4.
TIP: Použili sme plody mora, ktoré sú už uvarené a následne zmrazené.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.