Čínska polievka s hovädzím mäsom a hubami šitake
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
sójová omáčka
1
PL
sezamový olej
2
PL
ryžové víno
300
g
hovädzie mäso
1
liter
hovädzí vývar
4
ks
jarná cibuľka
150
g
huby šitake
200
g
čínska kapusta
250
g
vaječné čínske rezance
1
PL
slnečnicový olej
postup
1.
V miske rozmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, ryžové víno a v tejto zmesi marínujeme na tenké pásiky nakrájané hovädzie mäso.
2.
Vo veľkom hrnci privedieme k varu vývar. Pridáme jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska, pokrájané huby a na menšie kúsky nakrájanú čínsku kapustu. Na miernom ohni varíme približne 2 minúty.
3.
Medzitým ako sa rezance varia si v panvici rozohrejeme olej. Pridáme mäso a opekáme 2 minúty. Celú zmes prelejeme do hrnca a necháme prevrieť. Dochutíme ju soľou, korením a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.