Pridať recept

Pórové rizoto s hráškom

ingrediencie

1 šálka
jasmínová ryža
1 ks
pór
1 šálka
hrášok z kanzervy
2 ks
mladá cibuľka
podľa chuti
soľ
1 PL
olivový olej

postup

1.
Na rozpálenom oleji si chvíľku opečemie na krúžky nakrájaný pór, pridáme prepláchnutú ryžu, osolíme a premiešame. Zalejeme dvomi pohármi vody a odokrité na miernom ohni varíme 15 - 20 minút do zmäknutia ryže.
 
2.
Do uvarenej ryže si pridáme hrášok, nakrájanú mladú cibuľku a môžeme posypať čilli korením alebo petržlenovou vňaťou.
3.
Vďaka lahodnej chuti jasmínovej ryže v kombinácií s pórom a hráškom, máme chutnú rýchlu, ľahkú a dzravú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...