Zelerovo-mäsové fašírky s pečenou zeleninou
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
mleté mäso
150
g
zeler
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
majorán
trochu
mleté čierne korenie
trochu
sušený cesnak
100
g
mrkva
100
g
petržlen
postup
1.
Zeler si nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske si zmiešame nastrúhaný zeler, mleté mäso, vajíčka a koreniny. Vypracujeme si cesto na fašírky. Táto verzia je bez múky upravená podľa delenej stravy, ale ak chcete môžete pridať aj trochu strúhanky.
2.
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na prúžky.
3.
Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie. Zo zeelrovevo-mäsovej fašírky spravíme fašírky a poukaldáme na polovicu plechu. Na druhú polovicu naukladáme zeleniny a pokvapkáme olivovým olejom.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút. Tento recept sa dá ľahko obmeniť, napríklad tým, že fašírky môžeme klasicky upiecť na panvici a zeleninu môžeme uvariť vo vode alebo v pare.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.