FOTORECEPT: Kuracie mäsko s hlivovo-zázvorovou omáčkou
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracie stehno
2
hrste
sušené hlivy
40
g
zázvor
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
100
ml
sójové mlieko
soľ
mleté čierne korenie
vegeta
1
KL
horčica
2
PL
olivový olej
postup
1.
Hlivy si vopred namočíme do vody.
2.
Cibuľku orestujeme na olivovom oleji a prodáme mäsko nakrájané na kocky a hlivy.
3.
Podlejeme vodou a necháme zovrieť. Potom pridáme soľ, korenie a vegetu podľa chuti.
4.
Ďalej pridáme nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak a všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.
5.
Na záver pridáme mlieko a premiešame. Kto chce, môže poprášiť jemne múkou, aby omáčka zhustla (ale ja preferujem riedku omáčku).
6.
Ako prílohu odporúčam quinou, ktorú si urobíte tak, že 1 pohár quinoi zalejete 2 pohármi vody a varíte na jemnom ohni až kým sa vyparí voda. Môžete osoliť.
7.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.