Zapekané zemiaky s bielou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky
25
dkg
údené mäso
2
PL
maslo
2
PL
hladká múka
1
šálka
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
postup
1.
Z 1 PL masla a z múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a povaríme asi 10 minút.
2.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na polky, premiešame s nadrobno pokrájaným mäsom, osolíme, okoreníme a vložíme po vrstvách do zapekacej misy.
3.
Každú vrstvu polievame omáčkou, do ktorej ešte pridáme vajcia vyšľahané do peny. Navrch dáme tiež omáčku a posypeme bylinkami.
4.
Pokvapkáme maslom a zapekáme asi pol hodiny.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.