Sladkokyslá kačica s rezancami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kačacie prsia
2
PL
sójová omáčka
2
PL
číry med
1
PL
limetová šťava
1
PL
arašidový olej
4
balíčky
rezance na priame opekanie vo woku
trochu
sladká čili omáčka
1
ks
čínska kapusta
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 200°C. Kačacie prsia (môžeme použiť aj stehná) umyjeme, osušíme a narežeme im kožu, tak aby sme nezarezali do mäsa. Na miernom ohni rozpálime kastról a vložíme doň pripravené prsia kožou nadol.
2.
Sójovú omáčku zmiešame s medom a limetovou šťavou. Touto omáčkou potrieme vnútornú stranu kačacích pŕs a pražíme ich približne 4 minúty. Potom mäso obrátime a pečieme ešte asi 1 minútu. Kačicu vyberieme na tanier, z kastróla zlejeme prebytočný tuk a trochu ho utrieme. Potom doň znova vložíme mäso kožou nahor.
3.
Do zvyšnej sójovej omáčky vmiešame 2 lyžice vody a pokvapkáme ňou kačicu. Kastról vložíme do rúry a pečieme 10 minút, kým kačica nie je prepečená a omáčka hustejšia.
4.
Rezance pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k nim výpek z kačice a opekáme 5 minút. Kačicu nakrájame na plátky a položíme ju na rezance. Čínskej kapuste nakrájame hlúbik a ozdobíme ňou misky. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.