Hrnčeková pizza
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
7
g
droždie
1/2
ČL
soľ
1/2
ČL
kryštálový cukor
1
šálka
teplá voda
2,5
šálky
hladká múka
2
PL
olivový olej
2
PL
hrubá múka
podľa chuti
paradajkové pyré
podľa chuti
saláma
podľa chuti
šunka
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
čerstvé paradajky
podľa chuti
syr
postup
1.
V miske si pripravíme kvások : Zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu - necháme kysnúť. Z múky, olivového oleja, soli a kvásku vypracujem cesto. Necháme nakysnúť a potom cesto dáme na vymastený plech tak aby bolo tenučké.
2.
Na vrch si poukladáme podľa vlastnej fantázie a chuti (paradajkové pyré, šunka, saláma, čerstvé paradajky, čerstvé šampiňóny, kukurica a syr, alebo aj chilli papričku).
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 25 minút.
4.
Tip: Toto cesto si môžete pripraviť aj deň dopredu, vytvarujete z neho guličky - jedna by mala mať veľkosť na jednu pizzu, ktoré namočíme vodou a vložíme do mikroténového sáčka a odložíme do chladničky. Z tohto množstva Vám vyjdu 2-3 okrúhle pizze, záleží od veľkosti, ktorú zvolíte.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.