Hruškovo-čokoládový koláč
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
415
g
hrušky
125
g
hladká múka
25
g
kakao
125
g
kryštálový cukor
150
g
zmäknuté maslo
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1/4
ČL
sóda bikarbóna
2
ks
vajce
2
ČL
vanilkový extrakt
100
g
vlašské orechy
trochu
maslo na vymastenie
postup
1.
Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky. Môžeme použiť aj hrušky z konzervy.
2.
Potom si zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, kakaom, cukrom. Pridáme maslo, vajcia a extrakt a nakoniec posekané orechy. Všetko dobre vymiešame na hladké cesto. Nalejeme ho do vymastenej formy.
3.
Navrch poukladáme na plátky nakrájané hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Pečieme pri 200 °C.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.