Pridať recept

Jahňacina s mätovo-horčicovou glazúrou

Jahňacina s mätovo-horčicovou glazúrou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

2 PL
med
2 KL
horčica
1 PL
mäta
4 ks
jahňací rezeň
3 PL
olivový olej
4 stonky
koktailová paradajka

postup

1.
V miske si zmiešame med, horčicu a nadrobno nasekanú mätu. Gril si rozpálime na maximálnu teplotu.
 
2.
Jahňacie rezne položíme na rozpálený gril a potrieme ich trochou olivového oleja. Dochutíme ich soľou a korením. Grilujeme približne 8 minút a potom mäso obrátime. Na gril pridáme strapce čerešňových paradajok, ktoré tiež potrieme trochou oleja.
3.
Pripravenou zmesou potrieme mäso na grile a pečieme ďalšie 2 minúty. Potom postup zopakujeme aj z druhej strany. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...