FOTORECEPT: Pizzové osie hniezda
25
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
1
hrnček
kečup
10
dkg
šunka
20
dkg
syr Eidam
1/2
konzerva
sterilizovaná kukurica
1
šálka
krájané olivy
1
ks
vajce
postup
1.
Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. V miske zmiešame kečup s oregánom, bazalkou, provensálskym korením a cesnakom podľa chuti. Natrieme na rozvaľkané lístkové cesto. Na kečup poukladáme šunku, kukuricu, olivy a syr (namiesto šunky môžeme použiť salámu, pridať šampiňóny, hrášok...). Takto pripravené cesto zrolujeme ako štrúdľu. Okraje môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby sa cesto zlepilo a lepšie držalo.
2.
Zrolované cesto nakrájame na cca 1cm hrubé kúsky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pizzové osie hniezda potrieme z každej strany vajíčkom a necháme zapiecť na 180°C asi 20 až 25 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.