Plnené huby šunkovo-vajíčkovou zmesou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
16
ks
šampiňóny
30
g
maslo
štipiek
soľ
100
ml
zeleninový vývar
50
g
tvrdý syr
1
ks
citrón
Plnka
20
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
150
ml
zeleninový vývar
200
g
šunka
2
ks
vajce
1
PL
petržlenová vňať
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, poprášime ju múkou, opražíme, zalejeme vývarom a uvaríme hustejšiu omáčku. Vmiešame nadrobno nakrájanú šunku, mleté čierne korenie, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a miešame, kým sa vajcia nezrazia (zmes by mala byť podobná riedkej praženici).
2.
Huby očistíme, odstránime hlúbik, posypeme soľou a naplníme pripravenou plnkou. Pekáč vymastíme trochou oleja, naukladáme doň naplnené huby, podlejeme ich vriacim vývarom a pečieme doružova. Pred dopečením ich ešte posypeme nastrúhaným syrom.
3.
Podávame pokvapkané citrónovou šťavou s opečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.