Pridať recept

Zapečený hubový kubo

ingrediencie

300 g
krúpy
40 g
sušené huby
2 ks
cibuľa
80 g
masť
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
200 ml
mäsový vývar
150 g
strúhaný syr

postup

1.
Krúpy preberieme, viackrát prepláchneme vodou a vo vode s troškou soli uvaríme domäkka. Huby umyjeme a na hodinu namočíme do studenej vody. Potom ich uvaríme v troške slanej vody domäkka.
 
2.
Uvarené krúpy scedíme a necháme odkvapkať na site. Na panvici rozpálime masť a opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme huby, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ, vývar a premiešame s krúpami.
3.
Zmes preložíme do ohňovzdornej misy, rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a necháme zapiecť. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Huby chutia, liečia a hlavne prekrásne voňajú
Hubárčenie sa postará o zážitky z prírody aj zásobu voňavých a zdravých húb.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby...
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...