Maďarská rybacia polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
vykostený kapor
150
g
šťuka
2
PL
masť
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
2
ks
paprika
2
ks
paradajka
1
PL
mletá červená paprika
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
citrónová šťava
120
g
kyslá smotana
postup
1.
Ryby umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky, dochutíme soľou a opečieme z oboch strán na rozpálenej masti. Vyberieme ich na tanier a udržiavame v teple.
2.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezance nakrájanú papriku a za občasného miešania pražíme. Vložíme naspäť opečené ryby, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, zalejeme 1,5 litrom vody a na miernom ohni varíme približne 10 minút.
3.
Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, premiešame a ešte chvíľu varíme.
4.
Polievku nakladáme tak, aby v každej porcii boli kúsky oboch rýb. Pred podávaním pridáme lyžicu kyslej smotany.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.