Zapečená fazuľová kaša
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
biela fazuľa
1
ks
bobkový list
štipiek
soľ
2
ks
cibuľa
60
g
maslo
100
ml
zeleninový vývar
1
KL
vegeta
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Fazuľu preberieme, umyjeme a dáme deň vopred namočiť do studenej vody. Potom ju v tej istej vode uvaríme s bobkovým listom domäkka.
2.
Uvarenú fazuľu prepasírujeme s trochou vývaru, dochutíme soľou a rozmiešame na hladkú kašu.
3.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prikryjeme a dusíme dohneda. Potom prisypeme vegetu, posekanú vňať, trochu vývaru a niekoľko minút varíme.
4.
Fazuľovú kašu zmiešame s časťou pripravenej cibuľovej zmesi, rozotrieme ju do pekáča a zvyšnou časťou ju potrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.