Pridať recept

Špargľová polievka

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
špargľa
1,25 litre
voda
soľ
2 ks
mladý pór
petržlenová a zelerová vňať
30 g
masť
30 g
hladká múka
1 dl
smotana
žĺtok
muškátový orech
60 g
udusená ryža

postup

Na kolieska si nakrájame špargľu, vložíme ju do osolenej vody. Pridáme k nej očistené póry, zelenú petržlenovú a zelerovú vňať. Varíme na miernom ohni asi 40 minút. Po tomto čase póry a vňate vyberieme. Pripravíme si bielu zápražku z múky a masti, pridáme ju do polievky a varíme ešte asi 20 minút. Žĺtok vymiešame v smotane a vylejeme do polievky, okoreníme strúhaným muškátovým orieškom, primiešame ryžu, ktorú sme udusili a odstavíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...