FOTORECEPT: Salpikon
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mäso kuracie, bravčové
2
ks
cibuľa
420
g
šampiňóny buď čerstvé alebo konzerva
420
g
hrášok buď čerstvý alebo konzerva
mleté čierne korenie
mletá štipľavá červená paprika
soľ
tvrdý syr nastrúhaný
hladká múka
postup
2.
Nemastné, chudé mäso (bravčové, kuracie) pokrájame na tenké rezance. 2 stredne veľké cibule do sklovita osmažíme, pridáme mäso a prudko opražíme. Keď je mäso opražené, osolíme ho, podlejeme vodou a dusíme.
3.
Keď je do polovičky udusené, pridáme na drobno pokrájané šampióny, hrach, mleté korenie pálivú papriku a ďalej dusíme. (Ak máme šampióny a hrach z konzervy, pridáme ich do hrnca až chvíľu pred koncom, aby sa nerozvarili). Keď je mäso udusené dolejeme vody (na potrebné množstvo jedla) a zahustime 1-2 PL(podľa množstva) hladkej muky rozmiešanej v troche vody. Môžeme dochutiť vegetou, Necháme prejsť varom (asi 5 min).
4.
Podávame s hranolkami alebo ryžou. Na horúce mäso na tanieri dáme postrúhaný syr. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.