FOTORECEPT: Krkovička na smotane
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
krkovička
2
ks
cibuľa
10
strúčikov
cesnaku
1
ks
čerstvá kapia
1
konzerva
šampiňóny
3
ks
kyslá uhorka
200
g
strúhaný syr
1
ks
smotana na varenie
1
PL
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
3
PL
horčica
postup
1.
Na plech si dáme trochu masti, pridáme krkovičku nakrájanú na rezne(okorenenú,osolenú). Mäso potrieme z vrchu horčicou, medzi mäso poukladáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, očistený cesnak. Podlejeme 2 dcl vody a dáme piecť prikryté na 200 stupňov hodinu.(záleží od rúry ako dlho budete piecť)
2.
Po hodine pečenia keď je mäso viac než polomäkké ho odokryjete, na každý kus krkovičky dáte trochu postrúhanej uhorky, trochu kápie, trochu šampiónov a podlejete smotanou. Dáte dopiecť do rúry.
3.
Keď je mäsko hotové, vypnete rúru, posypete syrom a dáte naspäť do rúry na chvíľu, aby sa syr rozpustil.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.