Pridať recept

Hrebenatky a chorizo

8
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

110 g
klobása chorizo
400 g
hrebenatky
50 g
žltá paprika
zelený šalát
1/2 ks
citrón
4 PL
petržlenová vňať

postup

Klobásu chorizo nakrájame asi na 3 mm hrubé plátky. Panvicu rozohrejeme a opečieme na nej chorizo nasucho tak, aby bolo na oboch stranách chrumkavé. Z klobásky sa uvoľní olej, potom chorizo vyberieme do misy a na oleji opečieme hrebenatky a tiež papriku, ktorú sme nakrájali na pásiky, asi tak minútu. Naspäť do panvice vrátime chorizo, pokvapkáme šťavou z citróna a niekoľko sekúnd necháme vrieť. Ako predjedlo podávame s lístkovým šalátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské chlebíčky
Najlepšie veľkonočné majonézové šaláty na chlebíčky, bagety aj studené misy. Robím ich už vyše 30 rokov a vždy majú obrovský úspech!
Veľkonočný výber báječných majonézových šalátov, ktoré sa hodia na chlebíčky, kanapky i slávnostné...
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Aromatická, korenistá zelenina dodáva šalátom nádherný rozmer, je zdravá a mnohí tvrdia, že má dokonca...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...