Hovädzia polievka s knedličkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/4
ks
zeler
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
Knedličky
1
PL
maslo
1
ks
vajce
1
ks
žemľa
5
PL
mlieko
trochu
strúhanka
trochu
petržlenová vňať
štipiek
mletý muškátový oriešok
štipiek
čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme zeleninu, čierne korenie a soľ, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka.
2.
Maslo vymiešame so žĺtkom, prisolíme, pridáme korenie, pokrájanú žemľu, nasiaknutú mliekom, jemne nasekanú petržlenovú vňať, ľahko vmiešame sneh z bielka a podľa potreby zahustíme strúhankou. Lyžičkou vykrojíme kúsky, v ruke alebo na doske posypanej múkou vyváľame knedličky a hneď ich vhadzujeme do vriaceho vývaru z mäsa. Varíme asi 5 minút.
3.
Mäso pokrájame na kúsky, zeleninu na rezančeky, vhodíme do polievky a dochutíme jemne pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.