Orechové očká.
40
porcií
27
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
tekutý med
500
g
hladká múka špeciál
250
g
práškový cukor
200
g
maslo
200
g
mleté vlašské orechy
2
ks
vajce
2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
mletá škorica
1/2
ks
citrona kôra a šťava
plnka
150
g
mleté vlašské orechy
50
g
práškový cukor
1
ks
vanilkový cukor
2
PL
vriaca voda
2
PL
rum
postup
1.
Mixérom si vyšľaháme med,orechy,cukor,vajcia,cit.kôru a šťavu a mäkké maslo.Potom zapracujeme múku s kypriacim práškom. Cesto na doske dobré vypracujeme a necháme 2 hod. postať na chladnom mieste.
2.
Potom cesto vyvaľkáme na 4 mm.a vykrajujeme kolieska.Parné kolieska ešte vykrojíme malé koliesko na očko.Uložíme na vymastený plech a upečieme.Pri pečení dáme pozor,aby nezhnedli,musia byť pekné svetlé.
3.
Plnku si pripravíme tak,že orechy zalejeme z vriacou vodou a zamiešame. Ochutíme rumom a zlepujeme. Zlepené môžme ozdobiť cukrovou,alebo čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.