Pridať recept

Šampiňónovo-slaninové quiche

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
100 g
maslo
1 ks
vajce
štipiek
soľ

Plnka

150 g
kyslá smotana
150 g
smotana 33%
80 g
údená slanina
4 ks
vajce
100 g
syr Rokfort
100 g
šampiňóny

postup

1.
V miske zmiešame hladkú muku, maslo, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho približne 30 minút odležať. Potom ho rozvaľkáme na požadovanú veľkosť. Môžeme použiť okrúhlu formu ale taktiež aj pekáč.
 
2.
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Medzitým si v miske zmiešame smotanu, vajce, nastrúhaný syr, nadrobno nakrájané šampiňóny. Primiešame opraženú slaninu aj s výpekom a celú zmes vylejeme na pripravené cesto.
3.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Podávame ho vlažný s čerstvým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať