Šampiňónovo-slaninové quiche
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
100
g
maslo
1
ks
vajce
štipiek
soľ
Plnka
150
g
kyslá smotana
150
g
smotana 33%
80
g
údená slanina
4
ks
vajce
100
g
syr Rokfort
100
g
šampiňóny
postup
1.
V miske zmiešame hladkú muku, maslo, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho približne 30 minút odležať. Potom ho rozvaľkáme na požadovanú veľkosť. Môžeme použiť okrúhlu formu ale taktiež aj pekáč.
2.
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Medzitým si v miske zmiešame smotanu, vajce, nastrúhaný syr, nadrobno nakrájané šampiňóny. Primiešame opraženú slaninu aj s výpekom a celú zmes vylejeme na pripravené cesto.
3.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Podávame ho vlažný s čerstvým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.