Thajské rezance s kuracím mäsom
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
ryžové rezance
500
g
kuracie prsia
5
PL
sójová omáčka
2
ks
farebná paprika
1
ks
malá šalátová uhorka
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
zázvor
1/2
PL
čili omáčka
2
PL
ustricová omáčka
1/2
PL
arašidové maslo
1
PL
sezamový olej
postup
1.
Ryžové rezance uvaríme presne podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezance. Do misky nalejeme sójovú omáčku, obalíme v nej kuracie kúsky a necháme marínovať.
2.
Do panvice alebo woku nalejeme sezamový olej a opražíme kuracie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a nasekanú cibuľu. Všetko opečieme.
3.
Neskôr do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané uhorky a papriky. Zmes dochutíme arašidovým maslom, ustricovou a čili omáčkou.
4.
Pripravenú kuraciu zmes poriadne premiešame s uvarenými rezancami a ešte raz prehrejeme na panvici. Pred podávaním môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.