Turecký koláč s mletým mäsom
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
200
g
biely jogurt
30
g
olej
1
balíček
prášok do pečiva
1
ks
vajce
štipiek
soľ
Plnka
500
g
mleté mäso
250
g
biela kapusta
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
drvená rasca
1
KL
vegeta
trochu
olej
podľa chuti
soľ
trochu
voda
postup
1.
Na pracovnú dosku nasypeme múku, do stredu urobíme jamku a pridáme bily jogurt, olej, prášok do pečiva, vajce a soľ. Priadne vypracujeme nie moc tuhé cesto a vyvaľkáme 4 pláty.
2.
Kapustu nakrájame na rezančeky, ochutíme ascou, vegetou, soľou a vo vode dusíme domäkka. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme mleté mäso, dochutíme soľou, korením a vegetou.
3.
Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, chvíľu pražíme a nakoniec pridáme dusenú kapustu bez vody, premiešame, necháme prejsť varom a celú zmes necháme vychladnúť.
4.
Na každý plát vyvaľkaného cesta naložíme pripravenú plnku, zrolujeme ho a poriadne na stranách uzavrieme. Plnka nemôže vytiecť. Cesto potrieme olejom a pečieme pri teplote 180°C dozlatista. Počas pečenia cesto ešte párkrát potrieme olejom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.