Pridať recept

FOTORECEPT: Ryžové "pelčn" a makovník

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
300 ml
mlieko
100 ml
olej
1 ks
vajce
20 g
droždie
1 PL
cukor
1 štipka
soľ
1 hrsť
ryža
trochu
hrozienka

postup

1.
Suroviny.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
 
2.
Uvaríme ryžu s troškou soli. Keď je uvarená, zbytočnú vodu scedíme.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
3.
Pripravíme kysnuté cesto, urobíme z neho dva bochníky. Prvý bochník vyvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, dáme ryžu a hrozienka.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
4.
Preložíme.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
5.
Rozvaľkáme a popicháme vidličkou.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
6.
Druhý bochník tiež vyvaľkáme, potrieme maslom, posypeme pomletým makom s cukrom a vykôstkovanými zaváranými čerešňami. Zvinieme, potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
7.
Preložíme na vymastený plech.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
8.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
9.
Pelčn sa pokrájajú na štvorce, vložia do hlbokého taniera. Uvarí sa mlieko s cukrom a trochou masla a zalejú sa ním pelčn.
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Fotorecept: Ryžové "pelčn" a makovník
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
25.4.2014 19:11 | |
+0 -0
to nie je prave pelcn..to je z ineho cesta a pecie sa na platni pece ..k tomu sa podava tzv. vtacie mlieko ..pelcn sa don trha
dorisa
30.12.2013 14:41 | |
+2 -0
Blahoželám k výhre :!
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Makovo-jablkový koláč
Vezmite mak, jablká a pripravte si najjednoduchšie hrnčekové koláče na svete! Zvládne ich aj začiatočník a chutia fantasticky
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť? Stavte na nesmrteľnú a mimoriadne obľúbenú kombináciu maku a jabĺk...
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Vianočné opekance
Mak nesmie chýbať! Nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu tradičnú makovú pochúťku
Mak symbolizuje bohatstvo, preto nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu makovú dobrotu.