FOTORECEPT: Plnená kapusta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
väčšia kapusta
1,2
kg
bravčové mäso zo stehna
60
dkg
ryža
podľa chuti
vegeta, čierne mleté korenie, soľ, červená mletá paprika
3
konzervy
paradajkového pretlaku, 2x väčší, 1x menší
1
dl
olej
1
ks
cibuľa
6
strúčikov
cesnaku
podľa chuti
kyslá kapusta
10
ks
celé čierne korenie
3
ks
bobkový list
1
PL
olej
postup
1.
Z kapusty opatrne vyrežeme stred. Celú kapustu vložíme do vriacej vody, varíme 5 minút. Ihlicou/nožom/opačnou stranou tenkej varechy opatrne skúsime oddeliť prvý list, potom ostatné. Vodu vylejeme. Na spodok veľkého hrnca dáme rošt. Kúsky kapusty, ktoré nám zostali po rozobratí dáme na spodok, na rošt.
2.
Do väčšej misy dáme bravčové mleté mäso, pridáme ryžu, čierne mleté korenie, vegetu, soľ, paradajkový pretlak. Premiešame. Väčšiu cibuľu nakrájame nadrobno, na oleji ju poprážime do mäkka, tesne pred dopražením pridáme-pretlačíme 3 strúčiky cesnaku a prisypeme červenú mletú papriku. Pridáme to k mäsu a ryži a pridáme-pretlačíme opäť 3 strúčiky cesnaku. Poriadne premiešame.
3.
List si dáme do ľavej ruky, pravou pridáme cca 1 PL mäsovej plnky, ohneme list zdola.
7.
Ukladáme vedľa seba, medzi jednotlivé rady dáme kyslú kapustu.
8.
Zalejeme vodou a opatrne potrasieme hrncom, aby sa voda dostala všade. Do vody pridám pretlak z menšej konzervy, 10ks celého čierneho korenia, 3ks bobkového listu, 1 PL oleja, trocha soli a vegety. Prikryté varíme 50 minút.
11.
alebo takto s kyslou smotanou, príp. s bielym jogurtom. Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.