Pridať recept

Čokoládové-kokosové mafiny s vaječným likérom

Čokoládové-kokosové mafiny s vaječným likérom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
120 g
kryštálový cukor
150 ml
slnečnicový olej
1 ks
vajce
150 ml
mlieko
3 PL
kakao
3 PL
strúhaný kokos

Likérový krém

1 balíček
Zlatý klas
400 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
biela čokoláda
50 g
Mascarpone
1 PL
med
30 ml
vaječný likér

postup

1.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a cukor. Ďalej pridáme olej, vajíčko, mlieko, kakao a strúhaný kokos. Cesto poriadne premiešame a naplníme ním mafinové formičky alebo košíčky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút.
 
2.
Hustý puding pripravíme z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu. Ešte do horúceho pudingu primiešame rozlámanú bielu čokoládu. Za občasného premiešania necháme krém úplne vychladnúť. Potom primiešame med, mascarpone a likér.
3.
Upečené mafiny ozdobíme pripraveným krémom a posypeme čokoládovými ozdobami alebo čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať