Dusená červená kapusta s jablkami
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
červená kapusta
2
PL
olej
150
g
cibuľa
3
PL
ocot
500
g
jablko
1
ks
bobkový list
2
KL
kryštálový cukor
350
ml
červené víno
150
g
ríbezľový džem
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Kapustu umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme kapustu a na miernom ohni prikryté dusíme.
2.
O 15 minút neskôr prilejeme ocot a na kocky nakrájané jablká. Dochutíme soľou, korením, cukrom, bobkovým listom a vínom. Dusíme domäkka prikryté na miernom ohni.
3.
Ku koncu pridáme džem, premiešame, necháme ho rozpustiť a kapustu odstavíme z ohňa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.