Pridať recept

Jogurtová bábovka

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
biely jogurt
3 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
kryštálový cukor
280 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 g
hrozienka
100 g
mleté orechy
150 ml
olej
trochu
tuk a strúhanka na vysypanie plechu

postup

1.
V miske zmiešame jogurt s vajíčkami, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme múku s kypriacim práškom, hrozienka, pomleté orechy a olej. Vypracujeme hladké a riedke cesto.
 
2.
Formu na bábovku si vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej pripravené cesto a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C. Po upečení bábovku necháme vychladnúť a po 10 minútach ju z formy vyklopíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať