Tvarohový koláč s hrozienkami
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
2
PL
olej
2
kg
vajce
200
ml
mlieko
20
g
droždie
štipiek
soľ
1
PL
práškový cukor
Plnka
250
g
jemný tvaroh
80
g
uvarený zemiak
1
ks
citrń
50
g
hrozienka
2
balíčky
vanilkový cukor
80
g
práškový cukor
100
g
práškový cukor na posypanie
postup
1.
V polovici vlažného mlieka rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. Do misy pridáme múku, zvyšné mlieko, olej, žĺtka, cukor, štipku soli a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a pomaly doň zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto poriadne premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Dosku poprášime múkou a vykysnuté cesto rozvaľkáme o pár centimetrov viac ako je priemer formy. V miske si zmiešame tvaroh, nastrúhaný zemiak, citrónovú kôru a šťavu, vanilkový a práškový cukor, hrozienka a všetko spolu premiešame.
3.
Tvarohovú plnku rozložíme na cesto a okraje pritlačíme. Povrch koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.