Pridať recept

Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom

Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom
Zdroj: Dr.oetker
50
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vajce
110 g
zmäknuté maslo
90 g
práškový cukor
200 g
hladká múka
80 g
mleté vlašské orechy
1 PL
kakao
1 KL
Jedlá sóda Dr.Oetker

Na náplň

1 balíček
puding original s karamelovou príchuťou Dr Oetker
250 ml
mlieko
150 g
zmäknuté maslo
150 g
práškový cukor

Na ozdobenie

2 balíčky
fondán Dr Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stupeň 2 Pečieme asi 12 minút.
3.
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding.
4.
Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu.
5.
Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme.
6.
Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko.
7.
Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
10 tipov na jedlé Valentínky pre vašich milovaných
Prekvapte svojich blízkych chutnými maškrtami, ktoré dnes pripravíte s extra dávkou lásky.
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...