FOTORECEPT: Taštičky z mrkvového cesta
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
strúhana mrkva alebo drť z odšťavovania
280
g
múka hrubá
150
g
maslo
1
štipka
soľ
2
PL
mlieko vlažné na kvások
1/2
balíček
sušené droždie
1
KL
citrónová kôra
1
ks
vajce
Plnka
1
pohár
ríbezľový džem
100
g
mleté vlašské orechy
1
balíček
vanilkový cukor na posypanie
postup
1.
Pripravíme si suroviny. Mrkvu odšťavíme, šťavu vypijeme.
3.
...pridáme v mlieko, v ktorom sme rozmiešali droždie, tiež pridáme mrkvu. Zmiesime dokopy.
4.
Potom hmotu preložíme na dosku a ručne spracujeme cesto.
5.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme trocha odpočinúť, nakysnúť.
6.
Valčekom ho rozvaľkáme a väčšou vykrajovačkou vykrajujeme krúžky.
8.
V miske si zmiešame hustejší lekvár s mletými orechami.
9.
Touto plnkou plníme vykrojené kúsky, dávame asi jednu lyžičku plnky.
10.
Naplnené cesto prehneme na polovicu a prstami spojíme okraje.
11.
Takto naplnené koláčiky kladieme na plech s papierom na pečenie a vrch každého potrieme rozšľahaným vajcom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.