Pridať recept

FOTORECEPT: Zapečená zelenina s brokolicou

Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa

ingrediencie

6 ks
zemiaky
1 ks
brokolica
1 ks
cibuľa
100 g
oravská slanina
1 PL
olej
200 g
miešaná zelenina
400 g
kyslá smotana
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 KL
soľ
1 ČL
rascačierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a slaninku orestujeme na oleji. Zemiaky pokrájame nadrobno, uložíme do zapekacej misy
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
 
2.
Orestovanú cibuľu a zeleninu/ja som dala mrazenú zeleninu, ale môže sa daťaj čerstva podľa chuti/ dáme na zemiaky, osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
3.
Navrch poukladáme pokrájanú brokolicu na menšie kúsky.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
4.
V miske rozmiešame vajcia, smotanu a mlieko
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
5.
a zalejeme zeleninu tak, aby bola všetka ponorená.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
6.
Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry na 180 st. na 60 min., potom odkryjeme a necháme ešte 10-15 min. zapiecť, aby sa zapiekol aj vrch.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...