Koláč zo zemiakov plnený mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
uvarené zemiaky
80
g
múka hrubá
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
300
g
mleté mäso
50
g
šunka
2
ks
žemľa
1
ks
cibuľa
50
g
tuk
1
ks
citrón
1/2
šálka
suché biele víno
30
g
strúhaný syr
1
ks
vajce
postup
1.
Studené zemiaky hrubo nastrúhame a ľahko ich premiešame so soľou, korením a múkou.
2.
Plnka: Na masle speníme drobne nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a jemne posekanú šunku, máčané žemle, biele víno, citrón podľa chuti a podľa potreby na zahustenie trochu strúhanky.
3.
Koláčovú formu dobre vymažeme tukom, naplníme polovicou zemiakovej drti, zemiaky pokryjeme mäsitým hašé, a naň dáme druhú polovicu zemiakov. Na povrch rozbijeme jedno vajíčko, poukladáme lístky slaniny a po zapečený podávame koláč nakrájaný na kúsky, zdobený zeleninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.