Pridať recept

Varená treska

ingrediencie

Ryba

700 g
treska
2 hrste
kuriatka
4 PL
maslo
1 hrnček
smotana
3 ks
petržlen
1 ks
šalotka
1 hrnček
kurací vývar
1 hrnček
biele víno
petržlenová vňať

Court bujón

1/2 liter
voda
1/2 ks
cibuľa
1/3 ks
zeler
1 ks
petržlen
bobkový list
celé biele korenie
soľ

postup

1.
V kastróle na troche masla speníme pokrájanú šalotku, pridáme očistený a na kocky nakrájaný petržlen, zalejeme vývarom a vínom. Pomaly dusíme pod pokrievkou domäkka. Uvarený petržlen dáme do mixéru spolu s listami petržlenovej vňate, smotanou a rozmixujeme na jemné pyré.
 
2.
Huby očistíme a podusíme na masle asi 3-5 minút domäkka. Court bujón privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Do horúceho vývaru ponoríme rybu a necháme 15 minút odstáť. Takto uvarenú rybu vyberieme z vývaru necháme odkvapkať na pijavom kuchynskom papieri podávame s hubami a s petržlenovým pyré.
3.
Court bujón: Všetko vložíme do hrnca a pol hodiny varíme na miernom ohni. Potom vývar scedíme a odložíme bokom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
mrazená ryba Radoma
Ako vybrať kvalitnú rybu? Neplaťte zbytočne za mrazenú vodu
Obdobie pred Veľkou nocou je v našich končinách tradične spájané s pôstom a s ním súvisiacou zvýšenou...
šalotka
Šalotka
Šalotka je najjemnejšia zo všetkých druhov cibule. Má viac druhov, ktoré sa rozlišujú tvarom a farbou...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Jednoduchý TRIK, ako očistiť kuriatka behom pár sekúnd, o tomto ste určite ešte nepočuli
Toto by vám nikdy nenapadlo! Jednoduchý TRIK, ako očistiť kuriatka behom pár sekúnd, o tomto ste určite ešte nepočuli
Ako najrýchlejšie očistiť kuriatka? Tento jednoduchý spôsob bez namáčania poradila odborníčka!
Ako si vybrať mrazenú rybu
Vianoce a ryba – tieto dve slová idú v našich zemepisných šírkach ruka v ruke. Niektorí z nás preferujú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...