Biela polievka z kostí a koreňovej zeleniny
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kostí obrastených mäsom
2
litre
voda
500
g
koreňová zelenina
30
g
maslo
50
g
hladká múka
40
g
maslo na zápražku
2
ks
bobkový list
3
ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Dôkladne umyté kosti dáme variť do osolenej vody aj s bobkovým listom a celým čiernym korením.Varíme asi 2 hodiny a potom polievku precedíme.Očistenú a nadrobno nakrájanú zeleninu udusíme na masle za občasného podlievania vodou.
2.
Mäkkú zeleninu zalejeme vývarom z kostí a zahustíme zápražkou,ktorú pripravíme z masla a z nasucho opraženej múky.Mäso z kostí oberieme,pokrájame nadrobno a pridáme do polievky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.