Novohradská hríbovica
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
domáca klobása
500
g
údená šunka
1
liter
voda
3
ks
strúčik cesnaku
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
30
g
huby sušené
40
g
tuk
40
g
hladká múka
1
liter
plnotučné mlieko
1/2
liter
kyslá smotana
1
PL
hladká múka
podľa chuti
mleté čierne korenie,mletá červená paprika,soľ,ocot
postup
1.
Klobásu a údené dáme do hrnca,zalejeme horúcou vodou.Pridáme rozotretý cesnak,celú cibuľu,trochu korenia,bobkové listy a nadrobno posekané hríby,prikryjeme a varíme,až kým klobása a mäso nezmäknú.Potom vyberieme mäso,klobásu,cibuľu aj bobkový list.
2.
Z tuku a múky urobíme zápražku,zamiešame do nej červenú papriku,pridáme ju do polievky,prilejeme mlieko a varíme.V kyslej smotane rozmiešame múku,vlejeme do polievky a ďalej varíme.Polievka má byť hustejšia.Hríbovicu dochutíme soľou a okyslíme octom.Klobásu pokrájame a vložíme do polievky.Údené mäso podávame s chrenom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.