Pridať recept

Tvarohový koláč s jahodami

ingrediencie

Cesto

1 štipka
prášok do pečiva
200 g
múka
1 ks
žĺtok
1 PL
vajce
100 g
maslo
100 g
cukor

Plnka

100 g
maslo
150 g
cukor
500 g
nízkotučný tvaroh
3 ks
vajce
citrónová šťava
citrónová kôra
1 ks
vaječný bielok
500 g
jahody
50 g
škrobová múčka
150 g
pochúťková smotana
1 balíček
želatína
1 PL
vajce
1/8 liter
smotana na šľahanie

postup

1.
Na začiatok si z prísad pripravíme linecké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke.
 
2.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Na penu vymiešame cukor s maslom a potom pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu, žĺtky. Premiešame s tvarohom a smotanou. Z bielkov si ušľaháme sneh a spolu so škrobovou múčkou ho vmiešame do tvarohovej masy. Rúru si predhrejeme na 180°C.
3.
Odležané cesto si vyvaľkáme a vyložíme ním formu, ktorú sme pred tým vymastili. Forma by mala mať priemer 28 cm. Predpečieme si korpus na 15 minút a potom ho naplníme tvarohovou zmesou. Následne koláč pečieme hodinu na spodnej mriežke rúry.
4.
Jahody najskôr umyjeme, potom rozpolíme a pripravíme si aj polevu. Na vrch koláča rozložíme jahody, potom ich polejeme polevou a necháme stuhnúť. Vyšľaháme si hustú šľahačku spolu s vanilkovým cukrom, a potom ju natrieme na vrch koláča.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.