Balkánska fazuľová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
suchá fazuľa
1,5
litre
voda
1
ks
bobkový list
100
g
údený varený bôčik
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnakové strúčiky
2
PL
olej
1
PL
múka polohrubá
2
dl
smotana
podľa chuti
čierne celé korenie,soľ,ocot,cukor
postup
1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v osolenej vode,v ktorej bola namočená,pridáme bobkový list,celé čierne korenie,soľ,rajčinový pretlak.K polomäkkej fazuli pridáme pokrájaný bôčik opražený s posekanou cibuľou a rozotretým cesnakom, všetko spolu uvaríme do mäkka.
2.
Z oleja a múky pripravíme zápražku,zalejeme ju vodou a pridáme do polievky, povaríme.Nakoniec dochutíme octom, soľou,cukrom.Na tanieri dáme do každej polievky lyžicu smotany.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.