Jahodová roláda s džemom
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
4
PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
1
téglik
jahodový džem
30
g
čokoláda na varenie
15
g
stužený tuk
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne po jednom primiešame žĺtky, cukor a múku zmiešanú so soľou a kôrou z citróna. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 10 minút.
2.
Upečený plát cesta preložíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Necháme ho vychladnúť, rozvinieme roládu a natrieme ju hrubou vrstvou jahodového džemu. Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli. Dáme ju stuhnúť do chladničky a pokrájame ju až pri podávaní.
3.
TIP: Môžeme ju podávať so šľahačkou a čerstvými jahodami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.