Ananásová roláda s kokosom
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
120
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
KL
citrónová kôra
2
PL
citrónová šťava
120
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
kokosová múčka
Krém
100
g
ananás
100
ml
ananásová šťava
1
PL
maizena
80
g
kryštálový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
4
PL
kokosová múčka
postup
1.
V miske zmiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom na hustú penu. Pridáme citrónovú kôru a šťavu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 230°C približne 8 minút.
2.
Ananás pokrájame na drobné kocky. V šťave rozmiešame cukor, maizenu a krátko ju povaríme. Občas ju premiešame a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a zľahka ju vmiešame do vychladnutej šťavy spolu s kokosom. Do polovice hmoty vmiešame nakrájaný ananás.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý ho rozvinieme, natrieme tou časťou plnky, v ktorej je ananás a zvinieme. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním ju nakrájame na hrubšie kúsky, potrieme zo všetkých strán zvyšnou plnkou a obalíme v kokosovej múčke.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.