Pudingová bábovka
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
180
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
150
g
maslo
1
balíček
vanilkový puding
220
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
80
g
mleté orechy
1
PL
citrónová šťava
1
PL
rum
Čokoládová poleva
100
g
čokoláda na varenie
80
g
maslo
2
PL
smotana
postup
1.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka pridáme polovicu práškového cukru a premiešame. Žĺtky zmiešame so zvyšným práškovým a vanilkovým cukrom a na kocky nakrájaným maslom. Vanilkový puding zmiešame s múkou, kypriacim práškom, orechmi a postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, citrónovú šťavu a rum.
2.
Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 165°C približne 50 minút. Upečenú bábovku vyberieme, necháme vychladnúť a zľahka ju vyklopíme z formy.
3.
Vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nakrájanú čokoládu, pridáme na kocky nakrájané maslo a smotanu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu a polejeme ňou bábovku. Podľa vlastnej fantázie ju ozdobíme jedlými ozdobami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.