Vyprážané karfiolové krokety
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
karfiol
100
g
krupica
3
ks
vajce
100
g
strúhanka
150
g
olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ,trocha mlieka
postup
1.
Karfiol rozdelíme na ružičky,uvaríme vo vode do polomäkka,necháme odkvapkať a vložíme do teplého kastróla.Posypeme krupicou,roztlačíme vidličkou a necháme zakryté,aby krupica napuchla.Pridáme žĺtky,soľ a vymiešame.
2.
Z masy rukou sformujeme krokety,ktoré ponamáčame v bielkoch rozšľahaných s 2-3 lyžicami mlieka,obalíme strúhankou a v horúcom oleji vypražíme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.