Vyprážané pirohy plnené mäsom
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
30
g
droždie
8
dl
mlieko
5
ks
vaječný žĺtok
1
dl
olej
2
kocky
pokrmového stuženého tuku na vyprážanie
PLNKA
250
g
varené hovädzie alebo bravčové mäso
1
ks
cibuľa
trochu
trocha masti,soľ,mleté čierne korenie
postup
1.
Droždie rozmrvíme do trochy vlažného mlieka s cukrom a necháme vykysnúť.Múku preosejeme do misy,pridáme kvások,vlažné mlieko,žĺtky,soľ,olej alebo maslo.Vareškou vypracujeme hladké cesto,ktoré necháme vykysnúť.
2.
Vykysnuté ešte raz prepracujeme a znovu necháme vykysnúť.Potom cesto rozvaľkáme a rozdelíme napoly.Na jednu polovicu cesta poukladáme kôpky mletého mäsa,prikryjeme ich druhou polovicou cesta a pomúčeným pohárom vykrajujeme kolieska tak,aby plnka bola v strede.Ak treba okraje stlačíme.Šišky necháme kysnúť ešte asi 1 hodinu a potom ich v horúcom tuku vypražíme.
3.
PLNKA:Zomleté mäso zmiešame s opraženou cibuľou,so soľou a mletým korením.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.