Lekvárové venčeky
5
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
25
g
droždie
3/4
šálka
mlieko
2
PL
cukor
2
ks
vajce
60
g
maslo
štipiek
soľ
pohárov
lekvár
postup
1.
Pripravíme si kvások a z neho kysnuté cesto. Necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik cca.60x30. Ten potrieme Lekvárom rovnomerne asi 1,5 cm od kraja vynecháme. Cesto preložíme do 1/3 a potom preložíme s opačnou časťou. Tou protiľahlou. Mal by sa vám vytvoriť obdĺžnik CCA 30X20.
2.
Okraje cesta pritlačíme a ešte jemne prevaľkáme radielkom nakrájame prúžky 12 po 3 cm. Ich dĺžka bude cca 9 cm. Každý prúžok zvrtnite a potom vytvorte venček. Ten na konci pekne spojte. Uložíme na vymastený plech a pečieme pri 200°C cca 15 minút. Po vychladnutí potrieme polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
exotka402
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.