Výborná žemľovka
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
pecivo biele
4
ks
vajce
4
dl
mlieko
2
ks
vanilkový cukor
1
hrsť
sušených hrozienok
1
ks
jemný hrudkovy tvaroh
5
ks
jablko
4
PL
kryštálový cukor
2
PL
práškový cukor
1
ks
maslo na vymastenie
1
ks
kompót
postup
1.
Ocistime a nastruhame jablka na hrubsom struhadle, nakrajame si rohliky na kruzky a vymastime jensku misu s maslom. Zltka oddelime od bielok do zltok pridame 2 PL krystaloveho cukru, vanilkovy cukor a mlieko premiesame nech sa cukor rospusti.
2.
Zacneme vykladat misu namocenymi rohlikami v mlieku ked mame dve vrstvy polozime na ne nastruhane jablka a posypeme asi dvomi lyzicami cukru potom na jablka dame tvratoh a hrozienka (je jedno ci pojdu prve jablka alebo tvaroh).
3.
Dame dalsie dve vrstvy rohlikov a dame piet na cca 30 min.dDo truby vyhriatej na 220 stupnov zakryte. Bielka zatial dame do chladnicky. Ked nam zacnu rohliky hnednut vyslahame si bielka s praskovym cukrom vyberieme zemlovku a natrieme na nu bielka.
4.
Vlozime spat do truby a pecieme kym nechytia bielka farbu cca 10 min.potom uzlen papame ked date dost jablk netreba ani kompot ale my lubime jahodovy :) Deti sa tesia lebo rohliky mozu namacat a tak maminke pomoct. dobru chut
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.