Perníkové vajíčka
16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
1
balíček
perník Dr Oetker
400
ml
voda
120
ml
olej
4
PL
slivkový lekvár
3
PL
rum
Na ozdobenie
1
balíček
Poleva tmavá Dr.Oetker
150
g
Marcipán Dr.Oetker
1
balíček
Tubičky na zdobenie Dr.Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
2.
Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
3.
Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm, nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Všetky vajíčka dozdobíme podľa fantázie tubičkami.
4.
Elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 150 °C, plynová rúra: stupeň 3.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.