Losos s pečenými zemiakmi
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
losos
1
PL
med
3
PL
olivový olej
1
PL
šťava z citróna
korenie na ryby
10
ks
menších zemiakov
soľ
korenie na zemiaky
maslo
postup
1.
Najprv si pripravíme marinádu z olivového oleja, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia na ryby. V tejto marináde necháme na chvíľu namočené plátky lososa. Potom lososa opečieme na masla - z každej strany asi 3-5 minút.
2.
Ako prílohu som použila pečené zemiaky - očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode do polomäkka, dáme na plech a dochutíme korením na zemiaky. Potom ich dáme na chvíľu zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.