FOTORECEPT: Pečené jablká s marcipánom
3
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
kyslé jablká
1
PL
hrozienka
40
g
maslo
1
KL
škorica mletá
125
ml
biele víno alebo jablkový džús
2
PL
šťava z citróna
75
g
mandľové lupienky
50
g
marcipán nemusí byť
2
PL
kryštálový cukor
trochu
tuk na vymazanie formy
4
PL
vanilková omáčka
500
ml
mlieko
2
balíčky
vanilkový cukor
1
ks
žĺtok
3
PL
Solamyl Dr Oetker
postup
2.
Jablká umyjeme a bez prekrojenia ich zbavíme jadrovníkov. Vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou.
3.
Na plnku zmiešame polovicu mandlí, hrozienka, škoricu a vanilkový cukor. Marcipán nakrájame na malinké kúsky a tiež dáme do plnky.
5.
Poukladáme ich do vymastenej formy. Posypeme 1PL práškového cukru, navrch dáme kúsok masla a vložíme do rúry piecť.Pečieme asi 30-45 minút v rúre na 180 stupňov. Počas pečenia jablká podlievame bielym vínom, alebo jablkovou šťavou.
6.
Vanilkový krém si pripravíme tak, že z mlieka odoberieme asi 4PL a v tom rozmiešame solamyl Dr.Oetker, kryštálový a vanilkový cukor a žĺtok. Ostatné mlieko privedieme do varu a potom pridáme zmes,ktorú sme zamiešali. Vrátime späť na oheň, už nevaríme, miešame do zhustnutia.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.