Pridať recept

Tsoureki

ingrediencie

15 šálok
polohrubá múka
3 ks
vajce
1 kocka
droždie
1 PL
pomarančová kôra strúhaná
1 PL
aníz
1 PL
vanilka
1 PL
soľ
1 KL
anízový olej
1/2 šálka
maslo
1/2 šálka
med
1/2 šálka
mlieko
1/4 liter
voda

postup

1.
V hrnci roztopíme maslo, stíšime a za stáleho miešania pridáme med s mliekom. Odstavíme a po vychladnutí primiešame droždie, pomarančovú kôru, aníz, anízový olej, vanilku, soľ, dve vajcia a dva hrnčeky múky.
 
2.
Preklopíme do misy vymastenej maslom a necháme odležať 5 minút. Potom dosypeme zvyšok múky a zo zmesi vypracujeme cesto, ktoré opäť vložíme do misy. Necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Z cesta formujeme 3 povrazy, ktoré spletieme do vrkoča a zatočíme do bochníka.
3.
Po 15 minútach upečieme v rúre zohriatej na 190°C. Po 20 minútach ho vyberieme, potrieme žĺtkom rozšľahaným s vodou a dáme dopiecť na 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Vianočka
Takto sa pletie domáca štedrovečerná VIANOČKA! Poctivá príprava a výsledok úžasný, tento recept sa vždy podarí, zdieľajte!
Posledné dni pred Vianocami sa na našich stoloch často objavuje táto pochúťka z kysnutého cesta. Viete...
Veľká noc
Prípravy na Veľkú noc: Ako na tradičné pečené špeciality
Ku sviatkom sa neviažu iba rôzne tradície, ale aj kulinárske pochúťky. Napríklad Vianoce si nevieme predstaviť...
Poznáte Babku? Krásny pletenec z vláčneho brioškového cesta s plnkou podľa vašej chuti
Čokoládová Babka: Bohatá, maslová brioška, ktorá zachutí všetkým
Oku i jazyku lahodiacu, židovskú pochúťku sme si dnes pripravili s poctivou čokoládovou plnkou.
Vianočné opekance
Mak nesmie chýbať! Nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu tradičnú makovú pochúťku
Mak symbolizuje bohatstvo, preto nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu makovú dobrotu.
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.